Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond spanje

Hola perrita!

De Spaanse Costa’s met de uitgestrekte stranden zijn niet het enige natuurschoon dat je in Spanje aan zult treffen. Ook het avontuurlijke binnenland met bergen en natuurgebieden biedt zowel jou als je hond meer dan genoeg gelegenheid om er eens lekker op uit te trekken.Kies voor een HappyHome vakantiehuis middenin de Spaanse natuur en beleef een onvergetelijke vakantie samen met je trouwe viervoeter!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Spanje

Vervoer

Voor het vervoeren van je hond in een auto geldt ook in Spanje dat hij niet op de voorstoel mag, ook niet vast. Bovendien moet hij op de achterbank altijd een gordel om, of in een bench. In de achterbak mag hij alleen vervoerd worden als er een rek of opvangnet voor zit. Er staat een hoge boete op het los vervoeren van je hond in de auto, dus zorg ervoor dat je maatregelen treft om dit te voorkomen!


Aanvullende regels

Spanje is één van de weinige Europese landen waar de invoerregels nét even wat strenger zijn. Een overzicht:

  • Honden jonger dan 3 maanden en 3 weken mogen het land niet in
  • “Stoere” honden moeten altijd aangelijnd en gemuilkorfd zijn en er moet een vergunning voor aangevraagd worden om de grens over te mogen. Stoere hondenrassen zijn:
    Pitbull Terriër, Staffordshire Bull Terriër, American Staffordshire Terriër, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu en Akita Inu.
    Ook andere honden die groot en stevig gebouwd zijn of agressiviteit (kunnen) vertonen worden als stoere hondenrassen beschouwd. Kijk dit dus van tevoren goed na om problemen te voorkomen.

    vakantie hond spanje

  • Voor het invoeren van 5 of meer honden moet een speciale exportaanvraag ingediend worden.

Document invoereisen huisdieren Spanje


Losloopgebieden

Door de problemen die Spanje met zwerfhonden heeft, is de bevolking meestal niet erg tolerant tegenover honden. Zolang je je aan de regels houdt zul je echter geen problemen ondervinden. Kijk daarom goed bij bepaalde gebieden of de hond los mag lopen en vraag het voor de zekerheid nog even na bij het lokale VVV kantoor. Het los laten lopen van je hond op plekken waar dit niet mag, kan een boete tot gevolg hebben.


Stranden

Er is niet echt één algemeen hondenbeleid wat de stranden in Spanje betreft. Hiervoor kun je dus het beste ter plekke uitzoeken of je hond het strand op mag of dat je beter op zoek kunt gaan naar een afgelegen baaitje. Ga er in ieder geval vanuit dat in het hoogseizoen de meeste stranden verboden terrein zijn voor honden.


Openbare gelegenheden

Wat openbare gelegenheden in Spanje betreft, deze zijn vaak niet erg gunstig voor jou en je hond. Restauranteigenaars mogen officieel geen honden toelaten, maar willen af en toe nog wel eens een oogje dichtknijpen. Dit geldt ook voor de terrassen. In het openbaar vervoer is het meenemen van je hond vaak een klein drama en moet hij apart vervoerd worden in een bench, in een aparte bagageruimte. Taxichauffeurs mogen zelf bepalen of ze de hond wel of niet meenemen.


Terug naar overzicht vakantie met de hond