Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond slovenie

Vakantie in Slovenië

Met een oppervlakte die ongeveer net zo groot is als die van Nederland en een bevolking van slechts 2 miljoen, is Slovenië niet erg dichtbevolkt. Er valt dus genoeg natuurschoon te ontdekken. Want van stranden aan zee, bergen en bossen tot aan meren, Slovenië heeft het allemaal! De combinatie met een zonnig klimaat maken het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. En wat is er dan leuker om er samen met de hond op uit te trekken voor heerlijke wandelingen en eindeloos waterplezier?!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Slovenië

Aanvullende regels

Zoals in meerdere landen mogen pups die jonger zijn dan 3 maanden zonder inenting het land in. De voorwaarden hiervoor zijn wel dat het dier in gezelschap van de moeder moet zijn en als dit niet het geval is, moet de eigenaar een verklaring hebben waarin staat dat het dier tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek. Ook mag het dier niet in contact zijn geweest met dieren die mogelijk besmet waren met hondsdolheid.


vakantie hond slovenie

Losloopgebieden

In de meeste gebieden moeten honden aangelijnd zijn. Als ze wel los mogen lopen staat dit ook aangegeven. Als je je hond los laat lopen, is het zaak om constant alert te blijven. Jagers mogen iedere hond afschieten die meer dan 50 meter bij de eigenaar vandaan loopt. Bovendien komen er veel wilde dieren in het land voor, zoals wilde katten en beren. Als je hond een erge jachtdrift heeft is het dus verstandiger om hem aan de lijn te houden.

 

 


Openbare gelegenheden

De restaurants in Slovenië zullen honden over het algemeen niet toelaten, al is het op de terrassen meestal geen probleem. Voor het openbaar vervoer geldt dat honden altijd aangelijnd moeten zijn en officieel moeten ze ook een muilkorf om. Erg streng wordt hier niet op gelet, maar het is wel raadzaam om altijd een muilkorf bij je te hebben. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad, Ljubljana.


Terug naar overzicht vakantie met de hond