Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond oostenrijk

Dartelen door de Oostenrijkse bergen

Lekker dartelen over de groene alpenweiden of rollend door de sneeuw? Dit doe je natuurlijk met het hele gezin, en daar hoort ook de hond bij! Ontdek de bossen, bergen, beekjes en al het andere schoon dat Oostenrijk herbergt vanuit je eigen, huisdiervriendelijke HappyHome vakantiehuis.

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Oostenrijk

Vervoer

Ook Oostenrijk is vrij soepel wat de regels voor het vervoeren van je hond betreft. Naast de standaardregel dat honden niet op de voorstoel mogen (ook niet als ze vast zitten), zijn er geen aanvullende reglementen.


Aanvullende regels

Ook deze regels zijn vrij soepel.

  • Voor pups onder 3 maanden geldt wederom dat ze welkom zijn, zolang ze vergezeld worden door de moeder of als de eigenaar een verklaring bezit waarin staat dat de pup niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës. Verder zijn alle hondenrassen welkom.
  • Het maximaal aantal huisdieren dat ingevoerd mag worden is 5, met als uitzondering een moederhond met pups.
  • Honden moeten aangelijnd worden en in het openbaar vervoer is een muilkorf verplicht.
  • In sommige gebieden zijn voorzorgsmaatregelen getroffen tegen hondsdolheid. Er bevindt zich dan gif in het gebied, wat wordt aangegeven door middel van rode waarschuwingsborden. Hier kun je dus beter niet gaan wandelen.

Document invoereisen huisdieren Oostenrijk


Losloopgebieden

hond oostenrijk

In Oostenrijk is het altijd goed opletten geblazen wat betreft het los laten lopen van je hond. Het hangt per gemeente af of dit is toegestaan, dit staat meestal wel goed aangegeven. Ook in de bossen en wandelgebieden staat aangegeven of – en zo ja, wanneer – je hond los mag lopen. Zorg er wel voor dat je altijd een lijn bij je hebt, zodat je hem aan kan lijnen als dit nodig is.


Stranden

De aangelegde stranden die je in Oostenrijk tegen kunt komen, bevinden zich langs de meren. Helaas zijn deze stranden verboden gebied voor honden. Gelukkig zijn er genoeg andere plekjes te vinden waar je vriendje lekker een duik kan nemen, zoals de bergbeekjes en meren zonder stranden.


Openbare gelegenheden

De Oostenrijkers zijn tolerant tegenover honden en dat uit zich ook in de openbare gelegenheden. Restauranteigenaars zullen er vrijwel nooit een probleem van maken als je met je hond aan komt zetten, en ook in het openbaar vervoer is je viervoeter welkom. Kleintjes die op schoot passen reizen gratis, grotere honden kunnen mee voor de helft van de ritprijs. Zorg wel dat je altijd een muilkorf bij je hebt voor het geval dat. Dit geldt niet alleen voor trein, tram, bus en metro, maar ook voor de kabelbanen. Want ja, ook daar is je hond van harte welkom!


Terug naar overzicht vakantie met de hond