Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie in nederland met de hond

Op vakantie in Nederland? Dan gaat de hond natuurlijk gezellig mee! Er komt echter wel wat bij kijken wanneer je jouw viervoeter mee neemt op vakantie. De belangrijkste tips en regels hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen

Wil jij je trouwe viervoeter meenemen op een vakantie in Nederland? Dan kan dat nog wel eens voor uitdagingen zorgen. Gelukkig vind je bij HappyHome een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Nederland waar huisdieren meer dan welkom zijn. Denk hierbij aan huizen met een omheinde tuin zodat de hond lekker rond kan rennen of een vakantiehuis nabij een bos of duin. Zo beleven jullie beide uren wandelplezier in een heerlijke omgeving. 

Algemene regels voor een vakantie met hond in Nederland

Ga je er op uit met de hond tijdens je vakantie in Nederland? Dan is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen en het een en ander uit te zoeken. In Nederland gelden er de volgende regels: 

  • Zorg dat je altijd een poepzakje bij je hebt. In de bebouwde kom is dit verplicht, in losloopgebieden niet per sé. Het is alleen wel handig om het voor de zekerheid mee te nemen, en ook wel zo netjes!
  • Vaak staat er bij gebieden aangegeven of de hond wel of niet los mag lopen. In sommige gebieden zijn honden zelfs niet eens toegestaan. Kijk dus goed of er bij een bepaald gebied een informatiebord te vinden is waar dit op aangegeven staat.
  • Er zijn in principe geen beperkingen voor het vervoeren van de hond met de auto. Zorg er alleen wel voor dat hij geen belemmering voor je kan opleveren, dat is voor jullie beiden wel zo veilig! Er zijn ook speciale hondengordels te verkrijgen waarmee je hem vast kan zetten.Losloopgebieden

Wanneer je er met de hond op uit gaat, wil je ook wel eens een lekkere lange wandeling maken. Stranden, bossen en duinen bieden hier meer dan genoeg gelegenheid voor. Helaas is het niet overal toegestaan om je hond los te laten lopen. Om boetes te voorkomen kun je het beste van tevoren nagaan in welke gebieden het voor jouw viervoeter wel is toegestaan om los te lopen. 

Hondenspeelplaatsen

In Nederland vind je niet alleen speeltuinen voor kinderen, ook voor honden zijn er speciale speelplaatsen. Deze speeltuinen bestaan uit een verzameling speeltoestellen waar je hond zich lekker op uit kan leven. Na een uurtje spelen in hij zijn energie weer kwijt en kunnen jullie samen neerstrijken in jullie vakantiehuis en genieten van de rust en elkaar. Benieuwd waar je deze hondenspeelplaatsen kunt vinden? Kijk dan hier

Dagjes uit

Bij een vakantie hoort natuurlijk ook een dagje uit. Daarbij gaat de hond natuurlijk ook mee, hij is immers met je mee op vakantie. Helaas laten veel attracties honden niet toe. Ga daarom goed voorbereid op pad en controleer van tevoren welke uitjes er voor hem of haar geschikt zijn. Klik hier voor een overzicht van alle dagjes uit die voor jou en je hond geschikt zijn.