Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond luxemburg

Dichtbij, en toch écht buitenlands

De prachtige natuur met haar uitgestrekte bossen zorgt ervoor dat Luxemburg een ideale vakantiebestemming is als je lekker met je hond op vakantie wil. Bovendien is het klimaat gelijk aan dat van Nederland, waardoor je vriendje niet hoeft te wennen aan droge lucht en hoge temperaturen. Nog een extra voordeel is dat Luxemburg lekker dichtbij is en je hond dus ook niet zo lang hoeft te reizen. Kortom: een ideale vakantiebestemming, waar je vanuit je eigen HappyHome vakantiehuis optimaal kunt genieten. Samen met je trouwe viervoeter natuurlijk!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Luxemburg

Vervoer

Afgezien van de standaardregel dat honden niet op de voorstoel (ook niet vast) vervoerd mogen worden, gelden er geen speciale regels voor het meenemen van je hond in de auto.


Aanvullende regels

Luxemburg is qua regels vrij soepel: er zijn geen aanvullende regels wat betreft verboden hondenrassen en verplichte extra inentingen. Wel moet je hond ingeënt zijn tegen rabiës, tenzij het een pup van jonger dan drie maanden is. In dat geval geldt wel dat de pup vergezeld moet worden door de moeder, of de eigenaar een verklaring moet hebben waarin staat dat het dier is opgegroeid op de plek van de geboorte en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.


Losloopgebieden

Officieel moeten honden altijd aangelijnd worden in Luxemburg.


Openbare gelegenheden

Het meenemen van je hond in het openbaar vervoer in Luxemburg, is over het algemeen geen enkel probleem. Wel moet hij aangelijnd zijn en moet je een speciaal kaartje voor hem kopen. Let wel goed op, want in spitsuren kan het wel eens zo zijn dat hij niet wordt toegelaten.
Als je uit eten gaat en je hond lekker mee wil nemen, zal je dit altijd van tevoren even moeten vragen bij de restauranteigenaar. Op het terras wordt er meestal geen probleem van gemaakt, maar ook in dat geval is het raadzaam om het even na te vragen.


Terug naar overzicht vakantie met de hond