Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

hond vakantie italie

La vita è bella!

Het land van het overheerlijke eten, de indrukwekkende cultuur en uitgestrekte olijfboomgaarden is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. En waarom zou je “la dolce vita” niet lekker beleven samen met je trouwe viervoeter? Kies voor één van de meer dan 120 vakantiehuizen en trek er lekker samen op uit om al het moois te ontdekken dat Italië te bieden heeft!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Italië

Vervoer

De regels met betrekking tot het vervoer van je hond zijn in Italië niet erg streng. Vanzelfsprekend mag je hond, net als in Nederland, niet op de passagiersstoel vervoerd worden. Bovendien geldt in Italië de regel dat als je 2 of meer honden wilt vervoeren, deze achter een rek in de auto moeten.


Aanvullende regels

Er zijn maar een aantal regels voor het invoeren van honden in Italië.

 • Honden die jonger zijn dan 3 maanden, mogen het land niet in.
 • In openbare gelegenheden moeten honden altijd aangelijnd en vaak ook gemuilkorfd zijn, neem dus altijd voor de zekerheid een muilkorf mee.
 • Er zijn geen verboden hondenrassen in Italië. Zorg er wel voor dat je altijd je hondenpaspoort bij je hebt, vooral Italiaanse strandhouders willen hier nogal eens naar vragen (zie kopje “Stranden”).

Losloopgebieden

In principe lopen honden in Italië nooit los, maar gelukkig doet de bevolking er niet moeilijk over als ze wél een loslopend exemplaar tegenkomen. Zorg er altijd voor dat je niemand hindert en neem een lijn mee zodat je je hond kunt aanlijnen zodra dit nodig is. Verder bepaalt iedere gemeente zelf waar honden los mogen lopen en staat dit ook altijd aangegeven. Hetzelfde geldt voor bossen en wandelgebieden. Als het niet aangegeven staat, is het aan jezelf om in te zien wanneer loslopen wél kan en wanneer je mensen tot overlast kunt zijn en het dus beter is om je hond aan te lijnen.

Stranden

hond italie

De stranden in Italië zijn niet alleen voor jezelf erg verleidelijk, ook je trouwe vriendje zal er de nodige verkoeling kunnen vinden op warme zomerdagen. Helaas zijn honden niet overal toegestaan, vooral in het noorden van Italië kunnen ze hier nog wel eens moeilijk over doen. Gelukkig neemt het aantal hondenstranden steeds meer toe en kun je op veel plekken dus gerust je hond meenemen. Doe hiervoor eerst navraag bij de lokale VVV-kantoren.

Zoals eerder vermeld werd, kunnen strandhouders nogal eens naar het hondenpaspoort

vragen om te vaccinatiebewijzen in te zien. In sommige provincies is het zelfs wettelijk verplicht om hondeneigenaren om deze bewijzen te vragen, anders wordt de toegang tot het strand geweigerd. Zorg er dus altijd voor dat je het hondenpaspoort bij de hand hebt en doe er voor de zekerheid een kopietje van je WA-verzekering in. Ook hier kan naar gevraagd worden.Openbare gelegenheden

Italianen doen niet snel moeilijk als je je hond meeneemt naar openbare gelegenheden. Als je uit eten gaat is het wel slim om van tevoren na te vragen of ook je hondje welkom is, dit verschilt per restauranteigenaar. In het openbaar vervoer moeten honden altijd aangelijnd zijn en grote honden moeten een muilkorf om. Honden die op schoot kunnen reizen meestal gratis. Reizen met de trein wordt (vooral met grote honden) afgeraden, hier kun je namelijk tegen vrij veel problemen aanlopen. Voor vervoer per taxi gelden geen regels, de chauffeurs mogen zelf bepalen of ze wel of geen honden meenemen.

Terug naar overzicht vakantie met de hond
 

Casa Romantica

Huiscode: IVG192 (5 sterren)
Desenzano Del Garda - De Meren (Italië)
3 slaapkamers , 6 personen
week
05-12-2020 - 12-12-2020
€ 1.150,00

Inbegrepen in getoonde reissom:

 • Huursom: € 1.150
 • Toeristenbelasting: € 1,50 per persoon per nacht (ter plaatse te betalen)
 • Eindschoonmaak: € 20,00 per persoon (minimaal € 120,00)(ter plaatse te betalen)
 • Bedlinnen + handdoek
 • Water incl.

Niet inbegrepen::

 • Electr. en verwarming excl.
Boek nu

Paradiso

Huiscode: ITK257 (3 sterren)
Cecina Mare - Toscaanse Kust (Italië)
1 slaapkamer , 5 personen
week
05-12-2020 - 12-12-2020
€ 410,00

Inbegrepen in getoonde reissom:

 • Huursom: € 410,-
 • Eindschoonmaak: € 20,00 per persoon (minimaal € 90,00)(ter plaatse te betalen)

Niet inbegrepen::

 • Stroom exclusief
Boek nu

Leccia 9

Huiscode: ILL530 (3 sterren)
Pietra Ligure - Ligurië (Italië)
1 slaapkamer , 4 personen
week
05-12-2020 - 12-12-2020
€ 480,00

Inbegrepen in getoonde reissom:

 • Huursom: € 480,-
 • Bedlinnen + handdoek
 • Eindschoonmaak
 • Verbruikskosten incl.
Boek nu