Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

 

hond vakantie hongarije

Gastvrijheid, ook voor je hond!

Dit voormalige Oostblokland wordt door steeds meer mensen ook ontdekt als vakantieland. Het landschap is divers en weids, de cultuur is overal te beleven en de gastvrijheid van de mensen maakt het land nóg aantrekkelijker. Als kers op de taart is het land ook nog eens stukken goedkoper dan Nederland! Neem je harige vriendje gezellig mee en ga op ontdekkingstocht om de schatten van dit vriendelijke land te ontdekken.

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

 Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Hongarije


 

Regels

Hongarije is wat regels betreft een soepel land. Er zijn geen verboden hondenrassen en ook voor het vervoer van je hond in een auto zijn geen bijzondere regels. Echter, net als in veel andere landen, mogen pups die jonger dan 3 maanden zijn het land niet in.

Zorg ervoor dat je, als je met je hond op vakantie gaat naar Hongarije, altijd een muilkorf en lijn bij je hebt. Officieel moeten honden altijd aangelijnd zijn en het liefst ook gemuilkorfd, maar heel streng zijn ze hier niet in. Hongaren gaan wel nét iets anders met honden om dan wij en de minimale regel is dan ook dat je deze spullen altijd bij je hebt. Zo ben je erop voorbereid als je er toch op aan wordt gesproken.

hond hongarije


Losloopgebieden

Loslopende honden zijn in Hongarije niet vanzelfsprekend. De Hongaren hebben namelijk veel last van zwerfhonden, die dan ook altijd naar een asiel gebracht worden. Het is dus verstandig om je vakantieadres en telefoonnummer aan de halsband te bevestigen.
Verder moet je per gebied goed kijken of er iets staat aangegeven over loslopen. Staat er niets aangegeven, laat je hond dan alleen los als je er niemand mee hindert.

Zorg ook tijdens wandelingen dat je een muilkorf bij de hand hebt, aangezien het officieel verplicht is om honden te muilkorven in openbare gelegenheden.


Stranden

Hongarije heeft geen echte kust, maar er zijn bij de verschillende meren meestal wel stranden aangelegd. Honden mogen hier meestal wel komen mits ze aangelijnd zijn, maar zwemmen is gedurende de zomermaanden niet toegestaan op recreatieve stranden. Als je je hond toch een duik wil laten nemen zul je dus even op zoek moeten naar een iets rustiger plekje.


Openbare gelegenheden

Het mag duidelijk zijn: honden nemen in Hongarije een heel andere plaats in de samenleving in vergeleken met Nederland. Ze moeten officieel dan ook altijd aangelijnd en het liefst ook gemuilkorfd zijn, ook in het openbaar vervoer. Ze mogen dan ook tegen een speciaal hondentarief in zowel trein, tram, metro en bus. Taxichauffeurs nemen over het algemeen geen honden mee, maar tegen een extraatje kun je meestal wel veel bereiken.

Het meenemen van je hond naar restaurants is in Hongarije niet gebruikelijk. Je kunt het wel altijd navragen maar het zal dus sterk van de restauranteigenaar – en het gedrag van je hond – afhangen of hij mee mag.


Jagers

Ook in Hongarije willen ze nog wel eens met een geweer achter wild aan rennen. Door de weidse natuur zul je ze niet snel tegenkomen, maar het wordt wel aangeraden om alert te blijven. Doe je hond een fluorescerende halsband om, zo voorkom je dat hij wordt aangezien voor verdwaalde zwerfhond.


Terug naar overzicht vakantie met de hond