Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie frankrijk

Ça va très bien!

Vakantie in Frankrijk

Al jarenlang is Frankrijk één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Of je nu van een strandvakantie houdt of graag tot rust komt middenin de natuur, dit land zal ieders wens kunnen vervullen! Naast de variërende landschappen, de culinaire hoogstandjes en het Franse zonnetje vind je er ook vele steden en pittoreske dorpjes waar genoeg te zien en beleven valt. Ontdek en beleef de vele gezichten van Frankrijk vanuit één van de bijna 700 HappyHome vakantiehuizen, of kies voor een uitvalsbasis op een vakantiepark!


Klimaat

Frankrijk is een land van extremen en dit blijkt ook uit het klimaat. In het grootste deel van het land heerst een gematigd zeeklimaat, met milde winters en geen extreem hete zomers. De Franse Alpen hebben een hooggebergteklimaat met relatief veel neerslag en vooral koude winters, en in het zuidoosten kun je terecht voor warme droge zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur gedurende de zomermaanden ligt tussen de 22 en 30 graden, met uitschieters tot rond de 40 graden in het zuidoosten.


Zonvakantie

Zoals beschreven bij het klimaat, heerst in het zuidoostelijke deel van Frankrijk een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent dat de winters mild zijn en de zomers vooral zeer warm en droog. Deze streek is dan ook het meest populair onder zonaanbidders die op zoek zijn naar een bestemming voor hun (zomer)vakantie. De uitgestrekte stranden in combinatie met geurige, kleurige natuur en veel zwoele zomeravonden geven de vakantieganger het idee van “leven als een God in Frankrijk”!

Bekijk zomervakantiehuizen Frankrijk


Natuur

Voor de natuurliefhebber valt er in Frankrijk genoeg te ontdekken. De natuur varieert van vlakke velden en polders tot ware hooggebergtes in het oosten en zuiden. De graan- en wijnvelden en kleurige zonnebloemen zijn een typisch beeld wat bij de meesten zal opdoemen wanneer zij aan Frankrijk denken. Ook de beboste heuvels en kronkelende rivieren zijn geen vreemd beeld. Trek er lekker op uit om te wandelen of fietsen door de prachtige natuur en dompel je onder in het typische Franse landschap!

Bekijk vakantiehuizen in Frankrijk


Familie

In de zomer ga je natuurlijk lekker met het hele gezin op vakantie. HappyHome biedt vakantiehuizen in heel Frankrijk, van het natuurlijke binnenland tot de kustprovincies met haar uitgestrekte stranden. Ook voor de kinderen valt er meer dan genoeg te beleven. Kies voor een vakantiehuis met speeltuin op loopafstand, zodat de kinderen onbezorgd lekker buiten kunnen ravotten. Vaak hebben deze huizen ook nog eens een zwembad of zwemwater op loopafstand, waardoor je ook waterplezier binnen handbereik hebt!

Bekijk familiehuizen Frankrijk


Een andere optie waar veel gezinnen gebruik van maken tijdens de zomermaanden, is het verblijf op een camping of vakantiepark. Ook via HappyHome kun je je vakantie op een park in Frankrijk doorbrengen. Huur een vakantiehuisje op één van de ruim 120 vakantieparken en geniet van alle aanwezige faciliteiten op het terrein. De kinderen kunnen veilig op pad terwijl je zelf neerstrijkt in de tuin bij je huisje, of ga met zijn allen naar het zwembad voor vele uren waterpret met de hele familie!

Bekijk vakantieparken Frankrijk


Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen voor een vakantiehuis in Frankrijk? Klik snel op onderstaande link om te ontdekken welke kortingen op dit moment geldig zijn!

Bekijk aanbiedingen Frankrijk


Wist je dat...

 

 … de Franse nationale feestdag, de herdenking van de bestorming van de Bastille in 1789, op 14 juli plaatsvindt? Op deze dag wordt er veel gedanst, er wordt vuurwerk afgestoken en in Parijs vindt een militaire parade plaats. Heel Frankrijk doet mee, erg leuk om mee te maken!

 

… Fransen graag kussen? Ze noemen het ‘on se fait la bise’, en geven elkaar hierbij een zoen op de wang waarbij ze een smakkend geluid maken. Familie, kennissen en zelfs collega’s worden iedere dag met één of meerdere kussen begroet. Vriendelijk!

 

… van de 17e tot en met de 19e eeuw, Frans de taal voor internationale communicatie was? Verklaart meteen waarom Fransen vaak niet de moeite nemen om in een andere taal te communiceren. Bovendien heeft het eigen land zoveel te bieden, dat een vakantie in het buitenland - en dus het leren van een vreemde taal - niet echt noodzakelijk is.

 

… het in Frankrijk verboden is om je varken Napoleon te noemen? Waar deze wet vandaan komt, is echter nog steeds onduidelijk.

 

… Fransen tweemaal op een dag warm eten? Tijdens de lunch eten ze vaak een volledige maaltijd met soep en brood, en ’s avonds warmen ze de resten van de lunch op en eten hier wederom soep en stokbrood bij. De Fransen kennen geen boterhammen met beleg zoals Nederlanders die kennen.

 

Leuk om te weten!