Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

kindvriendelijke vakantie

Kindvriendelijke vakantie

Een vakantie met kinderen is toch even iets anders dan een vakantie zonder kinderen. Zo moet je met veel meer dingen rekening houden, van de keuze van je bestemming tot aan de activiteiten in de buurt. En de schoolvakanties natuurlijk. HappyHome helpt u graag met het zoeken naar geschikte kindvriendelijke vakantiehuizen.

Twijfelt u eraan of het vakantiehuis de voorzieningen heeft die nodig zijn voor uw kind? Neem dan contact met ons op via telefoon 072 52 79 000. Onze reisadviseurs kunnen voor u direct bij de eigenaar informeren.


Vakantie met baby

Als u op vakantie gaat met een baby, dan komen er vaak vragen op u af. Niet alleen bent u op zoek naar een zo kindvriendelijk mogelijke vakantiebestemming, maar ook wilt u weten hoe ver u kunt reizen. En hoe lang uw baby in een autostoeltje mag, enzovoort.

Indien u met uw baby lekker dichtbij huis op vakantie wilt gaan, is dat natuurlijk mogelijk in Nederland. Niet een te lange reistijd, je kan gemakkelijk vertrouwelijke babyspulletjes in de buurt halen en mocht er toch iets misgaan tijdens je vakantie, ben je zo weer thuis.

vakantie met baby

Maximaal 2 uur reistijd met baby

U kunt er ook voor kiezen om verder weg op vakantie te gaan. Probeer uw reistijd in de auto zoveel mogelijk af te stemmen op de slaapmomenten van je baby. Vertrek naar uw vakantieadres als de baby moet gaan slapen en maak een lange stop als hij wakker wordt. Zorg dat uw baby tijdens de stop genoeg afleiding heeft gehad, zodat de baby weer klaar is voor de volgende rit.

Probeer uw autoreis niet langer te laten duren dan 2 uur. Want hoewel een babyautostoel verplicht is en de meest veilige manier is om uw baby in te vervoeren, is een autostoeltje niet geschikt om lang in te liggen.

Welke bestemming u ook kiest, in veel HappyHome vakantiehuizen is een babybed beschikbaar. Bovendien beschikken de meeste vakantiehuizen over een magnetron, zodat u heel makkelijk een flesje kunt opwarmen.


 op vakantie met baby

Vakantie met peuter

Indien je op vakantie gaat met je peuter is de aanwezigheid van een kinderbed- en kinderstoel erg handig. Zo hoef je je spullen niet mee te sjouwen in de auto.

Een vakantie met uw peuter heeft één groot voordeel, want u kunt er voor kiezen om in het voor- of naseizoen op vakantie te gaan, wat meestal veel goedkoper is dan het hoogseizoen.

Bekijk onze kindvriendelijke vakantiehuizen

 vakantie met peuter

Vakantie met schoolgaande kinderen

Indien u schoolgaande kinderen heeft, dan kunt u niet buiten de schoolvakanties om op vakantie. Kies voor één va onze kindvriendelijke vakantieparken, zodat u kinderen vriendjes kunnen maken en lekker buiten kunnen spelen. Veel van onze vakantieparken of campings hebben bovendien in het hoogseizoen een animatieprogramma voor kinderen. Of kies voor een van onze kindvriendelijke vakantiehuizen met speelkamer, speeltuintje of zwembad.

Bekijk onze vakantiehuizen met animatieprogramma


 vakantie met kinderen

Vakantie met pubers

Indien u samen met uw puber(s) op vakantie gaat is het slim om ze bij de keuze van de vakantiebestemming te betrekken. Vraag wat ze belangrijk vinden, zo voorkomt u teleurstellingen ter plaatse. Kies voor een vakantiebestemming waar ze andere pubers kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld een vakantiepark. Of kies voor één van onze vakantiehuizen met internet-verbinding. Want kunnen uw kinderen nog wel een dag zonder internet op vakantie? Of uzelf?

Bekijk onze vakantiehuizen met internet


 vakantie met pubers

Bekjk alle kindvriendelijke vakantiehuizen in Europa